GGD Hart voor Brabant
Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Een goede start voor ouder en kind!

Afl 1: Van in de buik tot Peuter - eerste 1000 dagen! 
In de eerste 1000 dagen van het leven maakt een kindje een gigantische ontwikkeling door. Van een eitje en een zaadje groeit het uit tot een mensje dat contact maakt met de wereld om zich heen en een eigen persoonlijkheid heeft. In dit webinar neemt Tessa Roseboom, hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid, ons mee op reis door de eerste stapjes in het leven. Wat kun jij als ouder doen om jouw kindje te ondersteunen in de 1e 1000 dagen en hoe komen jullie samen deze mooie, maar ook uitdagende eerste jaren door!

Afl 2: Voorbereiden op het ouderschap en bouwen aan de band met je kind. 

Waarom is de ouder-kind relatie een veelbesproken onderwerp als we het over de eerste 1000 dagen van je kindje hebben? Het antwoord is simpel; de basis van de band tussen jou en je kindje wordt bij uitstek in deze belangrijke periode gelegd! In dit webinar staan we stil bij alle facetten van het (toekomstig) ouderschap. Een enorm grote overgang, waarbij alles verandert in het leven van de toekomstig ouder. We zullen het hebben over hoe je het ouderschap voor je ziet, hoe je er als ouderkoppel voor zorgt een goed team te vormen én op een gebalanceerde manier je identiteit opnieuw vormgeeft. De kwaliteit en stabiliteit van de ouder- kind relatie vormt in de eerste jaren een belangrijke basis voor de latere ontwikkeling op allerlei vlak. Hoe zorg je als toekomstig ouder(koppel) voor voldoende rust en ontspanning, zodat je goed kunt blijven aanvoelen en reageren op wat je kindje nodig heeft? En… Wanneer is dit goed genoeg? Uiteraard gaan we dieper in op hoe je op een veilige manier de band met je kindje op kan bouwen, welke risicofactoren er zijn én wanneer je eventueel extra hulp in kunt schakelen.

Afl 3: Een positieve opvoeding
Een baby ontwikkelt zich razendsnel tot dreumes en dan tot peuter. Door de vele veranderingen gaat het er soms stormachtig aan toe. Wat doe je als je kind een driftbui heeft, blijft zeuren of andere kinderen bijt? Dan is het soms best lastig om op de juiste manier te reageren. 
In dit webinar nemen Anke van den Brand (pedagoog) en Annemiek Dukker (jeugdverpleegkundige) je mee in drie belangrijke opvoedvaardigheden; steunen, stimuleren en sturen. Er is natuurlijk ook aandacht voor jou als ouder, want goed voor jezelf zorgen is noodzakelijk om er te kunnen zijn voor je kind

Je kunt het web​​​​​​​inar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Presentatie door
GGD Hart voor Brabant gezondheidsvoorlichter

Gastsprekers
Tessa Roseboom - hoogleraar vroege ontwikkeling en gezondheid (afl 1)
Janneke Videler - IMH Specalist (afl 2)
Laura Schuts - Trainer Bijna Ouders! (afl 2)
Annemiek Dukker - Jeugdverpleegkundige (afl 3)
​​​​​​​Anke van dem Brand - Pedagoog (afl 3)

Duur
1 uur

​​​​​​​Procedure
Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Je kunt het gratis webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Inhoudelijke vragen kun je tijdens het webinar stellen via de chat.

Webinar terugkijken
Wil je graag deelnemen, maar lukt het niet om live aan te sluiten? Meld je dan alsnog aan. Je ontvangt dan na afloop van het webinar een link om het op het later moment terug te kijken.

Privacy
Je ontvangt na afloop van het webinar een email met daarin een terugkijklink en eventuele besproken materialen


Deel dit webinar