Leerling in de knoop: wat kun jij doen?

Schrijf je nu in!

Je gegevens

Inschrijven voor

Bekijk webinar

Leerling in de knoop: wat kun jij doen?

Eenzaam, angstig of depressief; de berichten in de media rondom jongeren en de coronamaatregelen liegen er niet om. Zeker als je bedenkt dat de adolescentie, los van de maatregelen, een fase in het leven is met een groter risico op het ontwikkelen van mentale problemen. Hoewel jongeren meer risico lopen om niet lekker in hun vel te zitten, zijn ze vaak terughoudend in het zoeken van hulp.

Wat kun jij betekenen voor een leerling die in de knoop zit? Hoe start je een gesprekje en wat kun je beter wel, en wat kun je beter niet zeggen? Misschien twijfel je wel om het aan te kaarten, omdat je niet weet wie de leerling verder kan helpen als dat nodig is?

In dit webinar krijg jij praktische handvatten hoe je het gesprek aan kunt gaan en waar leerlingen terecht kunnen als er meer nodig is dan alleen een luisterend oor.
Presentatie door
Indigo Preventieve GGZ & GGD Hart voor Brabant, in samenwerking met Helder Theater. 

Meer informatie en aanmelden
Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Je kunt het gratis webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Voor vragen kun je contact opnemen met Caecilia Bremers (c.bremers@ggdhvb.nl). Inhoudelijke vragen kun je tijdens het webinar stellen via de chat.

Webinar terugkijken
Wil je graag deelnemen, maar lukt het niet om live aan te sluiten? Meld je dan alsnog aan. Je ontvangt dan na afloop van het webinar een link om het op een later moment terug te kijken.

Duur
Het webinar duurt ongeveer 1 uur.

Deel dit webinar