Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen!

Voor gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden

Je gegevens

Datum en tijd

dinsdag
18
mei
19.30 CEST
Aanmelding bevestigen

Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen!

Somberheid en stress bij jongeren nemen toe. Dit komt niet alleen door de huidige coronasituatie en de maatregelen. Maar bijvoorbeeld ook door de grotere prestatiedruk en hoge sociale verwachtingen die jongeren voelen.
Herken je dit ook bij je zoon of dochter? Hij of zij is niet alleen. Een op de drie jongeren kampt met druk om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf of anderen, zoals ouders en docenten. Zou je meer willen weten over hoe je deze klachten bij je kind kunt herkennen en/of hoe je hiermee om kunt gaan?
In dit webinar proberen we antwoorden te geven op de vele vragen die je als ouder kunt hebben. Bijvoorbeeld: Wat is somberheid of een dip? Hoe beïnvloedt Corona mijn zoon/dochter? Mijn zoon/dochter zegt dat hij/zij depressief is! Wat is dat? Wat doe ik nu? En op welke signalen kan ik letten?

Dit webinar is een initiatief van STORM. STORM is een netwerksamenwerking in Oost Brabant waarin ondersteuning worden aangeboden door het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, GGD, Sociom, Ons Welzijn, Indigo, basisteams Jeugd en Gezin en GGZ. Tijdens dit webinar presenteren verschillende organisaties uit onderwijs en zorg hoe ze kunnen helpen de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen. 
Presentatie door
- Marie-Louise Lamers, jeugdverpleegkundige GGD Hart voor Brabant
- Loes Janssen, lid ondersteuningsteam Dr. Knippenbergcollege
- Floor van der Laken, gedragswetenschapper Ons Welzijn
- Wendy Rongen, projectmedewerkers STORM, basis psycholoog K&J GGZ OB

Voor wie?
Ouders van jongeren 12-18 jaar. 
Let op! Dit webinar is ontwikkeld voor ouders woonachtig in de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden. Ouders uit anderen gemeenten zijn ook welkom om aan te sluiten. De specifieke informatie over STORM en het bijbehorende project op middelbare scholen is echter niet van toepassing voor andere gemeenten. 

Duur
45 minuten

Praktische informatie
Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Je kunt het gratis webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.Voor vragen kun je contact opnemen met webinars@ggdhvb.nl. Inhoudelijke vragen kun je tijdens het webinar stellen via de chat.

Webinar terugkijken
Wil je graag deelnemen, maar lukt het niet om live aan te sluiten? Meld je dan alsnog aan. Je ontvangt dan na afloop van het webinar een link om het op het later moment terug te kijken.

Deel dit webinar