Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen!

Voor gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden

Je gegevens

Inschrijven voor

Bekijk webinar

Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen!

Somberheid en stress bij jongeren nemen toe. Dit komt niet alleen door de huidige coronasituatie en de maatregelen. Maar bijvoorbeeld ook door de grotere prestatiedruk en hoge sociale verwachtingen die jongeren voelen.
Herken je dit ook bij je zoon of dochter? Hij of zij is niet alleen. Een op de drie jongeren kampt met druk om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf of anderen, zoals ouders en docenten. Zou je meer willen weten over hoe je deze klachten bij je kind kunt herkennen en/of hoe je hiermee om kunt gaan?
In dit webinar proberen we antwoorden te geven op de vele vragen die je als ouder kunt hebben. Bijvoorbeeld: Wat is somberheid of een dip? Hoe beïnvloedt Corona mijn zoon/dochter? Mijn zoon/dochter zegt dat hij/zij depressief is! Wat is dat? Wat doe ik nu? En op welke signalen kan ik letten?

Dit webinar is een initiatief van STORM. STORM is een netwerksamenwerking in Oost Brabant waarin ondersteuning worden aangeboden door het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, GGD, Sociom, Ons Welzijn, Indigo, basisteams Jeugd en Gezin en GGZ. Tijdens dit webinar presenteren verschillende organisaties uit onderwijs en zorg hoe ze kunnen helpen de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen. 
Dit is een opname van het live webinar op 18 mei 2021.

Presentatie door

- Romy Platenburg, jeugdverpleegkundige GGD Hart voor Brabant
- Loes Janssen, lid ondersteuningsteam Dr. Knippenbergcollege
- Floor van der Laken, gedragswetenschapper Ons Welzijn
- Wendy Rongen, projectmedewerkers STORM, basis psycholoog K&J GGZ OB

Voor wie?
Ouders van jongeren 12-18 jaar. 
Let op! Dit webinar is ontwikkeld voor ouders woonachtig in de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden. Ouders uit anderen gemeenten zijn ook welkom om aan te sluiten. De specifieke informatie over STORM en het bijbehorende project op middelbare scholen is echter niet van toepassing voor andere gemeenten. 

Duur
45 minuten

Deel dit webinar